YUKLENIYOR
17 Mayıs 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
113
Hayır
1083
Çekimser
10
Fikrim yok
12

Toplam Oy:1218

» Tarihte Bugün: 3 Mayıs

Tarihte Bugün: 3 Mayıs

Paylas
Özel Haber - 03 Mayıs 2024, Cuma 23:04:43
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihte Bugün: 3 Mayıs

Türkçülük Günü

Dünya Astım Günü

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Dünya Elektrik-Elektronik Mühendisleri Günü

Şeyh Şâban-ı Veli ve Kastamonu Evliyâlarını Anma Haftası

3 Mayıs 1481 : İstanbul’un fatihi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet (II. Mehmed), 1481’de Anadoluya doğru yeni bir sefere çıktığı sırada Gebze yakınlarında Hünkar çayırındaki ordugahında 49 yaşında hayatını kaybetti. Fatih Sultan Mehmet Türbesi; İstanbul Fatihteki, Fatih Camii haziresinde bulunmaktadır. Ölüm nedeni hakkında ayağında çıkan Gut hastalığından dolayı veya zehirlendiği de rivayet edilir.

3 Mayıs 1494 : Jamaika bulundu… Kristof Kolomb, yolculuğunun sonunda ilk kez bir kara parçası gördü; buraya sonradan Jamaika adı verilecekti.

3 Mayıs 1907 : İstanbul’un Kadıköy ilçesi, Moda semtinde Nurizade Ziya BeyAyetullah Bey, Necip Okaner, Asaf Beşpınar ve Enver Yetiker tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü kuruldu.

3 Mayıs 1920 : TBMM’nin ilk Bakanlar Kurulu oluşturuldu. İcra Vekilleri HeyetiMustafa Kemal Başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

3 Mayıs 1934 : Kayseri Uçak Fabrikası’nda yapılan ilk parti altı avcı uçağından biri, 50 dakikalık bir uçuşla, Kayseri’den Ankara’ya geldi.

3 Mayıs 1935 : Türk Hava Kurumu bünyesinde, “Türkkuşu” adıyla kurulan uçuş okulu faaliyete geçti. Türk Hava Kurumu (THK) bünyesindeki uçuş okulu olan TürkkuşuAtatürk tarafından, Ankara’da kuruldu. Paraşüt okulunun ilk müdürü Rusya’da paraşütçülük eğitimi alan Abdurrahman Türkkuşu oldu.

3 Mayıs 1937 : Amerikalı yazar Margaret Mitchell’in yazdığı Rüzgar Gibi Geçti romanı, Kurgu dalında Pulitzer Ödülü kazandı.

3 Mayıs 1944 : 3 Mayıs Olayları anıldı ve Türkçülük Bayramı ilan edildi. Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gün olarak kutlanmaktadır.

3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçüler Günü adını almıştır.

3 Mayıs 1947 : Japonya’da, II. Dünya Savaşı sonrasında yeni hazırlanan Japon Anayasası yürürlüğe girdi.

3 Mayıs 1950 : Milliyet gazetesiAli Naci Karacan tarafından ikinci kez yayın hayatına başladı. 

3 Mayıs 1951 : Demokrat Parti, Meclis Grubunda din eğitiminin genişletilmesi istendi.

3 Mayıs 1956 : Türkiye’nin kamu iktisadi teşekkülü ve ilk ulusal süpermarket zinciri olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Şirketi Gima kuruldu. Gima, Türkiye’de ilk kez taksitli alışveriş dönemini başlatmıştır.

3 Mayıs 1960 : Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cemal Gürsel, Hükümeti uyarmak için, Millî Savunma Bakanı Ethem Menderes’e mektup gönderdi.

3 Mayıs 1968 : Paris Sorbonne Üniversitesi’nde çıkan isyan, 1 aydan fazla sürdü ve Fransa’nın geneline yayıldı. Sonuçta Meclis feshedildi, pek çok sivil ve polis hayatını kaybetti.

3 Mayıs 1969 : Yargıtay Başkanı İmran Öktem’in Ankara Maltepe Camii’nde yapılan cenaze töreninde; kalabalık bir grup, cenaze namazının kılınmasını engellemeye çalıştı ve cami görevlileri, görevlerini yerine getirmekten kaçındı.

3 Mayıs 1972 : Ankara-İstanbul seferini yapan DC-9 tipi “Boğaziçi” adlı yolcu uçağı, 61 yolcu ve 5 mürettebatı ile birlikte, dört eylemci tarafından Sofya’ya kaçırıldı.

3 Mayıs 1972 : Milliyetçi bir yayın çizgisine sahip ve günlük olarak yayınlanan siyasi Ortadoğu Gazetesi yayın hayatına başladı.

3 Mayıs 1973 : Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago şehrinde bulunan, günümüzde ABD’nin ikinci ve dünyanın sekizinci en yüksek gökdeleni Willis Kulesi inşaatı tamamlandı.

3 Mayıs 1978 : Tarihte ilk kez bir bilgisayar ağı üzerinden yığın mesaj gönderildi. Sonradan spam adı verilecek olan bu ticari reklam mesajları, ABD’de o zaman kullanılan Arpanet ağı üzerindeki her adrese gönderilmişti.

3 Mayıs 1979 : Birleşik Krallık’ta yapılan genel seçimlerde, daha sonra ‘Demir Leydi’ lakabını alacak olan Margaret Thatcher liderliğindeki Muhafazakâr Parti seçimi kazandı. Bu seçimler sonucunda Thatcher Avrupa’nın ve Birleşik Krallık’ın ilk kadın başbakanı oldu.

3 Mayıs 1986 : Çernobil nükleer kazası sonrası oluşan radyoaktif bulutların, Türkiye’ye de ulaştığı ve bazı bölgelerde radyasyonun yedi kat arttığı açıklandı.

3 Mayıs 1989 : Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçında, Fenerbahçe3-0’lık skorla, ilk yarı geriye düştüğü Galatasaray maçından, ikinci yarı, 4-3’lük galibiyetle ayrıldı.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs 1993 : Birleşmiş Milletler, 20 Aralık 1993’te, her yıl 3 Mayıs’ın, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

3 Mayıs 1997 : Flash TV, İstanbul stüdyosu silahlı bir grup tarafından basıldı.

3 Mayıs 2001 : Aydınlık yazarı halk bilimci Nejat Birdoğan (67) hayatını kaybetti. Birdoğan İşçi Partisi üyesiydi. Birdoğan aynı zamanda Atatürk’ün Bütün Eserleri danşıma kurulu üyesiydi. 

3 Mayıs 2008 : Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi’nin yayınladığı bir rapora göre, 2007 yılında 65 gazeteci öldürüldü. Geçen 15 yılda öldürülen yaklaşık 500 gazetecinin, sadece 75’inin katilleri bulundu. Rapora göre, dünyada gazeteciler için en tehlikeli bölgeler; Irak, Sierra Leone ve Somali oldu.

3 Mayıs 2012 : Yabancılara mülk satışına olanak sağlayan, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunu’nda değişiklik yapan tasarı Meclis’te kabul edilerek yasalaştı.

3 Mayıs 2012 : Norveçli ressam Edvard Munch’un “Çığlık” adlı tablosu, New York’ta yapılan müzayedede rekor fiyatla 119 milyon 922 bin 500 dolara alıcı buldu.

3 Mayıs 2016 : Türkiye Cumhuriyeti tarafından vize uygulanan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarına vize zorunluluğunun kaldırılması hakkındaki karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

3 Mayıs 2020 : Bir süredir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören, Türk ilahiyatçı, yazar, program yapımcısı ve sunucusu Ömer Döngeloğlu, Koronavirüsten 52 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Döngeloğlu’nun cenazesi Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği’ne defnedildi.(d. 1 Ocak 1968)

3 Mayıs 2023 : Gülşen’in imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek açılan davada 10 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

3 Mayıs 2023 : Hizbullah Terör Örgütü yöneticisi olmaktan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy’un cezası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırıldı.


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Yapay Zekâ; Kültür Sanat Platformu Düzenlediği Haber...

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.