YUKLENIYOR
19 Mayıs 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
113
Hayır
1083
Çekimser
10
Fikrim yok
12

Toplam Oy:1218

» Tarihte Bugün: 8 Mayıs

Tarihte Bugün: 8 Mayıs

Paylas
Özel Haber - 08 Mayıs 2024, Çarşamba 01:15:00
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihte Bugün: 8 Mayıs

Dünya Talasemi Günü

Dünya Kan Günü ve Haftası

Dünya Yumurtalık Kanseri Günü

Dünya Eşek Günü

Beyaz Lotus Günü

Dünya Kızılhaç ve Kızılay Günü

8 Mayıs: Verimlilik Haftası 

8 Mayıs : Yunus Emre’yi anma günü.

8 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

Tarihte Bugün Olan Toplumsal Haberler ve Olaylar

8 Mayıs 1828 : İsviçreli bir insani yardım, iş adamı, sosyal aktivist, Kızıl Haç hareketinin kurucu ortağı ve insani çabaları nedeniyle 1901’de ilk Nobel Barış Ödülü sahibi Henry Dunant, Cenevre’de dindar bir Kalvinist ailede dünyaya geldi. (ö. 30 Ekim 1910) Henry Dunant’ın doğum yıldönümü, aynı zamanda Dünya Kızılhaç ve Kızılay Günü olarak kutlanmaktadır.

8 Mayıs 1861 : Amerikan İç Savaşı: Virginia eyaletinin Richmond kenti, Amerika Konfedere Devletleri’nin (Güneylilerin) başkenti olarak ilan edildi.

8 Mayıs 1867 : Osmanlı İmparatorluğu’nda Dilâver Paşa Nizamnamesi ilan edildi.

8 Mayıs 1884 : 1876 Anayasası’nın mimarı Mithat PaşaSultan Abdülaziz’i öldürttüğü iddiasıyla yargılanmış ve Taif’e sürülmüştü. Boğularak öldürülen Mithat PaşaTaif’te gömüldü.

8 Mayıs 1886 : Atlantalı kimyacı ve eczacı olan John S. Pemberton, dünyanın en ünlü içeceği haline gelecek olan Coca-Cola’yı Georgia’da icat etti.

8 Mayıs 1902 : Karayiplerde bulunan Martinique’te Pelée Yanardağı patladı: 30 bin kişi öldü.

8 Mayıs 1914 : Paramount Pictures film yapım ve dağıtım şirketi ABD’de kuruldu.

Zafer Günü

8 Mayıs 1945 : Alman General Wilhelm Keitel, Sovyet General Jukov’a teslim oldu. Almanya savaşı kaybetti. Avrupa’da savaşın bittiği bu güne “Zafer Günü” adı verildi.

8 Mayıs 1947 : Ulvi Cemal Erkin, Prag’da Çek Filarmoni Orkestrası’nı yönetti.

8 Mayıs 1949 : Doğu Berlin’deki Treptower Parkı’nda, Sovyet Savaş Anıtı’nın açılışı yapıldı.

8 Mayıs 1952 : Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü kuruldu.

8 Mayıs 1954 : Asya’da Futbol müsabakalarını organize eden ve düzenleyen Asya Futbol Federasyonu (AFC) kuruldu.

8 Mayıs 1972 : Bülent Ecevit ve listesinin olağanüstü kongrede kazanması üzerine; İsmet İnönü, 33 yıl 4 ay 11 gün sonra CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. İnönü’den sonra CHP’nin başına geçen Bülent Ecevit, Türk siyasetinde yeni bir dönemi başlattı.

8 Mayıs 1978 : Reinhold Messner ve Peter Habeler adlı iki dağcı, ilk defa olarak Everest Dağı’na oksijen tüpleri olmaksızın tırmandılar.

8 Mayıs 1980 : Çiçek hastalığının artık yeryüzünden kökünün kazınmış olduğu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edildi.

8 Mayıs 1984 : Sovyetler BirliğiLos Angeles Olimpiyat Oyunları’nı boykot edeceğini açıkladı.

8 Mayıs 1984 : Türk parlamenterlerin yetki belgeleri, Strazburg’daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nde onaylandı. 12 Eylül 1980’den beri Konsey Meclisi’nde temsil edilmeyen Türkiye ile Avrupa Konseyi ilişkileri yumuşama yoluna girdi.

8 Mayıs 1886 : Coca Cola, ABD’de kimyacı John Styth Pemberton tarafından imal edildi

8 Mayıs 1993 : Gökova Termik Santrali’ne karşı yaklaşık 3000 kişi eylem yaptı.

8 Mayıs 1997 : China Southern Airlines’a ait bir Boeing 737 tipi uçağı, Shenzhen Bao’an Uluslararası Havalimanına inişi sırasında fırtına nedeniyle kaza yaptı. Kazada 35 kişi yaşamını yitirdi.

8 Mayıs 2005 : İşçi Partisi (İP) Lideri Doğu Perinçek‘Ermeni soykırımı yok’ demenin suç sayıldığı Lozan’da, ‘Ermeni soykırımı uluslararası yalandır’ dedi. Perinçek bu konuşmasıyla, İsviçre’nin hakkında kırmızı bülten hazırlığı yaptığı Prof. Dr.Yusuf Halaçoğlu’na destek verdi. 

8 Mayıs 2009 : TRT Türk kanalı yeniden açılış yaptı.

8 Mayıs 2010 : Bucaspor tarihinde ilk defa Süper Lig’e yükseldi.

8 Mayıs 2015 :  Tiyatro, sinema sanatçısı ve yönetmeni, Zeki Alasya, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 72 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 10 Mayıs 2015’te Levent Camii’nden kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. (d. 1943)

8 Mayıs 2015 : E. Org. Saldıray Berk Vatan Partisi’ne katıldı. 

8 Mayıs 2017 : Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı, Emmanuel Macron oldu. Cumhurbaşkanı seçimlerinde Macron, oyların yüzde 66’sını aldı.

8 Mayıs 2017 : 1973-77 yılları arasında  İstanbul Beledeyi Başkanlığı yapan CHP’li Ahmet İsvan’ın eşi öğretmen yazar Reha İsvan (88) hayatını kaybetti. 12 Eylül yargılamalarının sembol ismi olan İsvan, Yalova’da toprağa verildi. 

8 Mayıs 2018 : ABD, 2015 yılında imzaladığı İran ile nükleer anlaşmadan çekildiğini ilân etti. AB desteklemediğini açıkladı. ABD yönetimi, İran’a yönelik yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. 

8 Mayıs 2023 : Ekonomist, siyasetçi ve eski ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında anavatanı, yürekten bağlı olduğu, hizmet etmekten onur duyduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde hayatını kaybetti. (d. 10 Ocak 1949)

 


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Yapay Zekâ; Kültür Sanat Platformu Düzenlediği Haber...

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.