Haberi Gönderen: OSMAN ŞAHİN: ENGELLİ OKULUNDA ÇOCUĞA REVA GÖRÜLEN MUAMELE..
Haberin gönderme amacı:
İlgilenen arkadaşlarımız ulusal ve yerel haber kanallarınızda yayınlanıp yer verilirse, bir başka özürlü çocuklarımızın başına gelecekle de önlenmiş olur.
Gösterecek olduğunuz ilgi ve alakaya şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim..
İşte o haber:

Ordu’da özürlü çocuklar için eğitim veren ve Altınordu Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim okulunda yaşanan olaylar, engelli öğrenciye annesine, velisine çile dolu bir eğitim dönemi yaşatıyor..
Söz konusu okulda Anasınıfta çocukların temel ihtiyaçlarına uygun olmayan koşullar velilerin tepkisine neden oluyor. İşte bu tepkilerden gelen şikayetleri yetkililere ve kamu oyuna önemle duyuruyor ve derhal tedbir alınmasını istiyoruz.
VELİ HER YERE BAŞVURDU..
Özürlü öğrenci velisi yaşadıklarını tüm birimlere şikayet etti. Çocuğu hakkında yaptığı şikayetler nedeniyle çocuğunun bakımı Okulun tuvaletlerinde yapıldı. Anne yüreği dayanamadı, Cimere yazdı, resim ve videolar gönderdi, şikayet etti ve aldığı cevaplardan hiç iç açıcı bir sonuç alamadı. Okul idaresi onun şikayetine cevap vereceği yerde kendisine uyarıcı nitelikte dilekçeler göndererek adeta korku ve tehditler verdiği görülüyor..

ANNE Ö.A. ŞİKAYETİ.. MÜFETTİŞ GELDİ..
Aynı okulda Anasınıfta eğitim gören konuşma özürlü 5 yaşındaki Ç. Ö. adlı çocuk Turnasuyundan servis sorunu var diye önce başka okula gönderilerek hem öğrenciye, hem de veliye çileli bir dönem yaşatılması nedeniyle, yaşanan sorunları Ordu valilğine, Altınordu ilçe Milli eğitim müdürlüğüne ilettiği halde Okula inceleme yapmak için müfettiş gönderildiği belirtildi. Müfettiş veli anne Ö.A..’nın ifadesini aldı.
Anne her şeyi anlattı, bütün belgeleri verdi ancak, anne bu ifadelere karşı çıktığını, kendi anlattıklarının yazılmadığını müfettişin kendi doğrultusunda ifade aldığını söyledi. Fakat verdiği ifadenin bir suretini istediği halde müfettiş kendisine yasak diye vermeyip imzalattırdığını ifade etti.

OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDUK..
Söz konusu okulda bizim de kısa bir süre yaptığımı gözlemlerde çocukların kişisel bakımları sınıf dışı uygun alanlar yerine tuvaletlerde yapıldığı yapılan şikayetlerin gerçekleri yansıttığı paylaşılan fotoğraflarda, ve yapılan şikayetlerden dolay açık ve net olarak anlaşıldığı görülüyor. Okulun bir çok uygulamaların eğitim gören çocukların günlük şart ve şekillere uygun olmadığını gördük.
MÜDÜR, MUZAFFER YİĞİT’İN AÇIKLAMASI..
Söz konusu Okulda yaşanan maduriyetleri ve şikayetleri telefonla okul müdürü Muzaffer Yiğit’e sorarak bilgi istedik. Müdür bey bu velinin şikayetlerinin asılsız olduğunu ve kendisine gereken açıklama yapılarak yardım ve destek verildiği ifadelerini anlatarak, “buyurun okula gelin, misafirimiz olun, yüz yüze konuşalım,
ancak, gelirken o veli ile gelmeyin, yalnız gelin” diyerek sorularımızı da bu şekilde yanıtlamış oldu.
Aynı okulda eğitim gören çocukların aileleri ilgili kurumların okulla ilgili denetim yapmasını ve gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyorlar.
OSMAN ŞAHİN
www.orduyongazetesi.com haber sitesi
Sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü…


