İstanbul Valiliği, tutuklanan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından, ilgili belediye meclislerinin 11 Haziran'da başkanvekili seçimi için toplanacağını açıklamıştı.
AVCILAR'DA YÜKSEL CAN SEÇİLDİ
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Utku Caner Çaykara'nın yerine, Avcılar Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada CHP'nin adayı Yüksel Can başkanvekili olarak seçildi. Seçim sonucunda Yüksel Can 24 oy alırken, AKP'nin adayı Mahmut Lökbaş ise 13 oyda kaldı. Böylece Avcılar Belediyesi'nde yönetim, CHP'nin meclis çoğunluğu sayesinde yine parti içinde kaldı.
BÜYÜKÇEKEMECE'DE AHMET ŞAHİN SEÇİLDİ
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yerine başkanvekili olarak CHP'nin adayı Ahmet Şahin seçildi. Ahmet Şahin, 36 oyun 22’sini aldı. Büyükçekmece'de Cumhur İttifakı adayı Mustafa Yazıcı 12 oy aldı, 1 oy boş çıkarken 1 oy da geçersiz sayıldı.
Kaynak : tele1.com.tr